maandag 9 juni 2008

Folie à Deux op reis - Nieuwsbrief 07

Heet van de naald: Rampspoed treft Folie à Deux!
De laptop is er mee opgehouden. We denken dat het aan/uit schakelaartje kapot is, maar zeker weten doen we het niet. Wel dat we nu in de bibliotheek voortaan onze stukjes moeten typen. En waypoints invoeren in de GPS moet nu ook weer op de (omslachtige) oude manier. C'est la vie.
Zaterdag 7 juni 2008
Het is warm, er is geen wind, en dus blijven we lekker een dagje in Hundested. Na de laatste boodschappies gedaan te hebben, gaan we eerst nog naar een rommelmarkt van de plaatselijke scouting vereniging. Zoals het een echte rommelmarkt betaamt wordt er vooral rommel verkocht. Wij gaan naar het strand. Als rode kreeften komen we er weer vanaf. Voortaan toch maar smeren.


Zondag 8 juni 2008
Lang genoeg gedraald, op naar Gilleleje. Het klinkt als een Palestijns dorp, maar het is de noordelijkste jachthaven van Zeeland. Een echte vissershaven, en we scoren er snel twee scharretjes. Het dorp is schitterend, leuke huizen met klimop en blauwe regen begroeid (zei de plantenkenner). De sanitaire faciliteiten vallen wat tegen.

Maandag 9 juni 2008
Na een half bewolkte ochtendhemel (da's een tijdje geleden dat we dat zagen) zeilen we de 12 mijl naar Helsingør met ruime wind alleen op de genua. De haven is stampesvol, maar uiteindelijk vinden we een plek bij de grotere jachten.
Een paar hollandesies hadden ons afgeraden hiernaartoe te gaan. Volgens hen zou het geen mooie plaats zijn. Wij vinden het een aanrader, en blijven hier een paar dagen om het voorspelde slechte weer uit te zitten. Kunnen we gelijk eens de was doen en wat andere huishoudelijke karweitjes, en twee musea bezoeken die hier in de buurt zijn.



2 opmerkingen:

Anoniem zei

Aiai, misschien toch maar even langs de lokale RådiøShåck om een EEE PC te kopen?

Deborah zei

Hoi Bart en Siets,

Leuk om jullie belevingen te lezen. Klinkt allemaal erg goed.
Geniet ervan!

Groetjes Deborah